Hokusai

Regie: Patricia Wheatley, VK | Japan | VS, 87 MIN, Engels,

Cast: Ascanio Branca, Andy Serkis

Tue 19 Oct

CineDiner

Film en diner voor €26,50
Lees hier hoe het werkt. Koop een cinediner

CineDiner Kaarten

Hokusai is een baanbrekende documentaire en een exclusieve, persoonlijke blik op de tentoonstelling Hokusai: Beyond the Great Wave. Gefilmd in Japan, Amerika en Engeland, richt de film zich op Hokusai’s werk en leven in de grote, bruisende metropool Edo, het moderne Tokio. Geïntroduceerd door kunstpresentator Andrew Graham-Dixon en met kunstenaars als David Hockney, Grayson Perry en Maggi Hambling, is dit de eerste Engelse biografie over Japans grootste kunstenaar.

Hokusai spendeerde zijn leven aan het bestuderen van zowel de ‘gewone mens’ als de natuurlijke en spirituele werelden, met als middelpunt de beroemde vulkaan Mount Fuji als beschermende aanwezigheid en potentiële bron van onsterfelijkheid. Hij maakte menige tragedie mee, werd ooit getroffen door de bliksem en leefde jaren in armoede, maar gaf nooit zijn constante streven naar de perfecte kunst op.

Hokusai was een kunstenaar die Monet, Van Gogh en andere Impressionisten beïnvloedde, hij is de vader van de manga en tevens de enige schilder met zijn eigen emoji.