Hitsville: the making of Motown

Regie: Benjamin Turner, Gabe Turner, Nederland, 113 MIN, Engels,

Cast: Berry Gordy, Smokey Robinson

Wed 22 Sep

CineDiner

Film en diner voor €26,50
Lees hier hoe het werkt. Koop een cinediner

CineDiner Kaarten

Wed 22 Sep

Verdiep je nog verder in de muziek met Motown: het geluid van jong Amerika – een luxe uitgevoerd, gebonden boek van Motown-kenner Adam White. 400 pagina’s vol met unieke foto’s en verhalen over Motown. Het boek, met een winkelwaarde van €45, is verkrijgbaar in combinatie met een ticket voor de film voor maar €18!


Het gevierde platenlabel Motown Records ontwikkelde zich door de jaren heen tot veel meer dan alleen een platenmaatschappij: het werd een sound. Van Let’s get it on tot Dancing on the ceiling.

Hitsville: the making of Motown is een muziek-documentaire die zich richt op de periode vanaf de geboorte van Motown in Detroit in 1958 tot de verhuizing naar Los Angeles begin jaren zeventig. De film vertelt het verhaal van het unieke systeem oprichter Berry Gordy heeft samengesteld waardoor Motown het meest succesvolle platenlabel aller tijden werd. Met grote namen als The Jackson Five, Stevie Wonder, Marvin Gaye, Diana Ross & The Supremes en The Four Tops was Motown een enorme hitmachine. De oprichting en het aanvankelijke succes van Motown werd bereikt tijdens een periode van aanzienlijke raciale spanningen in Amerika en te midden van de snelgroeiende burgerrechtenbeweging.

In Hitsville: the making of Motown vertelt Berry Gordy voor het eerst zelf het verhaal van Motown en de muziek die alle tijden overleefd en ook nu nog mensen inspireert.