Happy End

Regie: Michael Haneke, Frankrijk, 107 MIN, Frans,

Cast: Isabelle Huppert, Jean-Louis Trintignant, Mathieu Kassovitz

CineDiner

Film en diner voor €25,-
Lees hier hoe het werkt. Koop een cinediner

CineDiner Kaarten

De nieuwe film van tweevoudig Gouden Palm-winnaar Michael Haneke (Amour, Das Weisse Band). Isabelle Huppert speelt de hoofdrol in dit verontrustende verhaal over een steenrijke Franse familie in verval.

Anne Lauren (Isabelle Huppert) staat aan het hoofd van een rijke vastgoedfamilie. Samen met haar dementerende vader (Jean-Louis Trintignant) en haar broer Thomas (Mathieu Kassowitz) woont ze in een kapitale villa in Calais; het huishouden wordt bestierd door twee Marokkaanse bedienden. Dat Anne’s vader graag dood wil, is één van de vele problemen waar de familie mee te kampen heeft. De zoon van Anne is opzichter en liet op een van hun bouwplaatsen een vreselijk ongeluk gebeuren. Broer Thomas moet tegen zijn zin zorgen voor de 12 jarige Ève, zijn dochter uit een eerder huwelijk. Terwijl in de achtergrond de vluchtelingencrisis in volle gang is, is deze bevoorrechte familie druk bezig zichzelf ten val te brengen.

Happy End is de eerste film van regisseur Michael Haneke sinds Amour uit 2012. In die film waren Isabelle Huppert en Jean-Louis Trintignant ook al samen te zien als vader en dochter. Telefoonvideo’s spelen een grote rol in Happy End en om het leven van de 12-jarige Ève zo geloofwaardig mogelijk over te brengen, deed Haneke onder andere research naar Snapchat. Zelf kijkt hij ook regelmatig op sociale media. ‘In de moderne maatschappij kan je niet meer zonder.’

De pers over Happy End

  • ‘Alles waar Haneke voor staat in één film.’ NRC ★ ★ ★ ★
  • ‘Even bijtend en scherp als Hanekes beste werk.’ VPRO Cinema ★ ★ ★ ★

Wekelijkse update van onze films & Specials?

Nieuwsbrief