Gabriel e a Montanha

Regie: Fellipe Barbosa, Brazilië, Frankrijk, 127 MIN, Portugees, Frans, Engels, Swahili, 12+

Cast: João Pedro Zappa, Alex Alembe, Rashidi Athuman, Caroline Abras, John Goodluck

CineDiner

Film en diner voor €25,-
Lees hier hoe het werkt. Koop een cinediner

CineDiner Kaarten

Een liefdevol eerbetoon aan een jonge reiziger. In 2009 vertrekt de 19-jarige student Gabriel Buchmann voor een reis rond de wereld, die hem later fataal werd. Regisseur Fellipe Barbosa recreëerde zijn reis in Afrika voor Gabriel e a Montanha. Het resultaat is een indringend en hartverwarmend portret, met prachtige beelden uit het hart van Afrika.

Voordat zijn studie aan de universiteit van start gaat, besluit de Gabriel om eerst nog een jaar op wereldreis te gaan. Na 10 maanden komt hij aan in Kenia waar hij diep onder de indruk van het land is. Als hij het continent echt wil gaan ontdekken, verandert zijn manier van reizen. Hij trekt dieper het land in, laat zich leiden door nieuwe vriendschappen en de rauwe emoties die boven komen. Zo bereikt hij de berg Mulanje in Malawi, zijn laatste bestemming

Jaren na zijn dood vroeg Barbosa zich af wat Gabriel dreef tot zijn reis door Afrika. Hij maakte dezelfde reis door o.a. Kenia, Tanzania, Zambia en Malawi en ontmoette onderweg mensen die Gabriel ook had ontmoet. Hun levendige anekdotes over de jonge Braziliaan vormden de basis voor het scenario van Gabriel e a Montanha, wat uiteindelijk een indringende film werd, waarin feit en fictie naadloos in elkaar overlopen.

Wekelijkse update van onze films & Specials?

Nieuwsbrief