FJORD, de ontdekking van de grootste Europese Wildernis

Regie: Jan Haft, Duitsland, 52 MIN, Engels, AL

Cast:

CineDiner

Film en diner voor €26,50
Lees hier hoe het werkt. Koop een cinediner

CineDiner Kaarten

Nieuw bij Cinecenter: Cine Natuur! Een bijzondere reeks natuurdocumentaires over de mooiste plekken in de wereld. De eerste documentaire is FJORD, de ontdekking van de grootste Europese Wildernis. Voorafgaand aan de film zal er een inleiding worden gegeven door door Arend Wakker van het Amsterdamse IVN

De Noorse fjorden zijn de meest indrukwekkende landschappen van Europa. In de diepe, koude wateren schuilt een verrassend rijke onderwaterwereld: van uitgestrekte koraalriffen vol lichtgevende zeediertjes tot op haring jagende orka’s en bultrugwalvissen.  

De prijswinnende natuurfilmer Jan Haft onthult de bijzondere en betoverende rijkdom die verborgen ligt in het donkere water. In de diepe fjorden overleven dieren en planten in een fascinerende samenleving die voor het eerst in beeld wordt gebracht. De documentaire is een intiem portret van een unieke wildernis.

Andere documentaires die we zullen vertonen als onderdeel van Cine Natuur zijn: Elephants Up Close – Gentle Gianta, Epic Yellowstone, Living In The Future’s Past, Chili – A Wild Journey en Into The Jungle. Hou onze website in de gaten voor meer informatie.

Deze film is onderdeel van de zes titels die voor WFFR on tour 2020 zijn geselecteerd.