Final Portrait

Regie: Stanley Tucci, Verenigd Koninkrijk, 90 MIN, Engels, 12+

Cast: Geoffrey Rush, Armie Hammer, Clémence Poésy

CineDiner

Film en diner voor €25,-
Lees hier hoe het werkt. Koop een cinediner

CineDiner Kaarten

Stap in de wereld van de nukkige, scherpe en humoristische kunstenaar Alberto Giacometti (Geoffrey Rush). Zijn goede vriend James Lord (Armie Hammer) stemt toe voor hem te poseren, maar heeft geen idee wat hij zich daarmee op zijn hals haalt.

Final Portrait volgt kunstschilder Alberto Giacometti gedurende twee weken in het Parijs van de jaren zestig. Giacometti wil een portret van zijn Amerikaanse vriend, de bekende schrijver en kunstcriticus James Lord, schilderen. Zijn belofte dat het maar een paar uur zal duren, kan hij niet waarmaken. James mist zijn vlucht en die ‘paar uur’ worden al snel een paar dagen. Lord krijgt zo wel inzicht in de werkwijze van de kunstenaar, die er niet alleen een rommelig atelier op na houdt, maar ook een chaotische levensstijl.

Stanley Tucci kennen we vooral als charmante karakteracteur, maar bij Final Portrait stond hij nu eens achter de camera. Hij regisseerde en schreef het scenario, gebaseerd op de memoires van James Lord. Geoffrey Rush steelt de show, maar vooral ook de sets en aankleding van production designer James Merifield maken grote indruk. Giacometti’s portret van Lord was zijn allerlaatste en werd in 1990 verkocht voor meer dan 20 miljoen dollar.

De pers over Final Portrait

  • ‘Intelligent geregisseerd, zeer amuserend portret’ The Guardian ★ ★ ★ ★
  • ‘Lucide en grappige biopic’ NRC

Wekelijkse update van onze films & Specials?

Nieuwsbrief