Emily

Regie: Frances O'Connor, Verenigd Koninkrijk, 130 MIN, Engels, 12+

Cast: Emma Mackey, Fionn Whitehead, Oliver Jackson-Cohen

Fri 2 Dec Sat 3 Dec Sun 4 Dec Mon 5 Dec Tue 6 Dec Wed 7 Dec

CineDiner

Film en diner voor €26,50
Lees hier hoe het werkt. Koop een cinediner

Emily is een modern Brits kostuumdrama geïnspireerd op het mysterieuze leven van Emily Brontë, een van de meest beroemde en provocerende schrijfsters uit de geschiedenis.

De film laat zien dat Emily haar tijd ver vooruit was, met een fenomenale rol van nieuw talent Emma Mackey (Sex Education, Death on the Nile). Emily Brontë (Emma Mackey) past niet in het keurslijf dat haar familie en de burgerij van Yorkshire haar opleggen. Zij is een rebel en een buitenbeentje, een jonge vrouw die zichzelf probeert te zijn. Als ze onverwacht de liefde ontdekt, versterkt dit niet alleen haar passie, maar ook haar drang naar vrijheid. Aangemoedigd door haar broer Branwell (Fionn Whitehead) kiest Emily haar eigen weg en vindt de inspiratie voor een tijdloos meesterwerk: Wuthering Heights.

Actrice Frances O’Connor maakt met Emily een schitterend regiedebuut, dat z’n wereldpremière beleefde op het Toronto Internationaal Filmfestival. Emily voert je mee met een topcast, schitterende cinematografie, sluimerende liefde en het prachtige landschap van Yorkshire.

English Synopsis

Emily (Emma Mackey) wears a mask. The world tells her she must be quiet, obedient, dutiful.

She certainly must neither speak her mind nor share her thoughts, feelings, and dreams. Emily though, is wildly alive. She rages with emotion, has a voice yearning to be heard, and her mind is overwhelmed by imagination. She has no interest in staying silent and doing what others want. And Emily is about to show you why.