Doubles Vies

Regie: Olivier Assayas, Frankrijk, 108 MIN, Frans, 6+

Cast: Juliette Binoche, Guillaume Canet, Christa Théret, Vincent Macaigne

vandaag di 19 feb wo 20 feb do 21 feb vr 22 feb za 23 feb zo 24 feb ma 25 feb di 26 feb wo 27 feb

CineDiner

Film en diner voor €26,50-
Lees hier hoe het werkt. Koop een cinediner

Doubles Vies (Non-Fiction) is een nieuwe film van Olivier Assayas (Clouds of Sils Maria). Het is een satirische komedie over kunst en onderlinge relaties in de snel veranderende uitgeverswereld van Parijs.

De gevierde uitgever Alain (Guillaume Canet) ziet met lede ogen aan hoe de digitale wereld zijn geliefde vakgebied inhaalt. Hij heeft grote twijfels over het laatste manuscript van Leonard Spiegel (Vincent Macaigne). Één van de auteurs wiens semi-autobiografische romans hij al jaren uitgeeft. De afwijzing die volgt heeft veel invloed op de onderlinge verstandhouding tussen Alain en Leonard. Daarnaast heeft het ook zijn weerslag op de relaties met de vrouwen om hen heen: de ontevreden actrice Selena (Juliette Binoche), de ambitieuze Valerie (Nora Hamzawi) en de onafhankelijke twintiger Laure (Christa Théret).

Doubles Vies ging in première op het Filmfestival van Venetië, waar de film enthousiast werd onthaald door de internationale pers. In 1985 schreef regisseur Olivier Assayas mee aan Rendez-vous, een film die de doorbraak betekende voor actrice Juliette Binoche (The English Patient, Trois Couleurs). Sindsdien werkten de twee samen aan Summer Hours (2009) en Clouds of Sils Maria (2014).

De pers over Doubles Vies

  • Als kijker geniet je van het plezier waarmee de acteurs hun scherpe dialogen opdienen. Volkskrant ★ ★ ★ ★
  • Doubles vies is een film met een open blik naar de toekomst Trouw ★ ★ ★ ★

Wekelijkse update van onze films & Specials?

Nieuwsbrief