Dolor y Gloria

Regie: Pedro Almodovar, Spanje, 113 MIN, Spaans, 16+

Cast: Antonio Banderas, Penélope Cruz, Julieta Serrano, Leonardo Sbaraglia

vandaag do 14 nov

CineDiner

Film en diner voor €26,50
Lees hier hoe het werkt. Koop een cinediner

Dolor y Gloria is de nieuwe film van Spaanse meester Pedro Almodóvar (Todo Sobre mi Madre, Volver). In Dolor y Gloria blikt een regisseur op leeftijd terug op zijn carrière en jeugd. Met prachtige rollen voor steracteurs Antonio Banderas en Penélope Cruz.

Regisseur Salvador Mallo (Antonio Banderas) heeft al jarenlang geen nieuwe film gemaakt. Hij teert op zijn oude status en is eigenlijk wel toe aan pensioen. Tot het filmarchief hem vraagt of hij de gerestaureerde versie van zijn 32 jaar oude klassieker ‘Sabor’ wil inleiden voor publiek. Samen met voormalig acteur Alberto (Asier Etxeandia), die nog een appeltje met Salvador te schillen heeft. De reünie dwingt de oude regisseur om zijn carrière onder de loep te nemen. Dan wordt zijn verleden deel van het heden. Herinneringen aan zijn jeugd en zijn moeder (Penélope Cruz) brengen oude demonen naar boven. Feit en fictie raken vermengd, maar Almodóvar maakt het nooit te ingewikkeld. Hij schuift met panelen en neemt de kijker mee in zijn caleidoscopische en kleurrijke wereld.

Oscarwinnende regisseur Pedro Almodóvar noemt Dolor y Gloria zijn meest persoonlijke film tot nu toe. Hij speelt bewust met onze nieuwsgierigheid naar autobiografische elementen. Dolor y gloria ging in première op het Filmfestival van Cannes 2019, waar Antonio Banderas de prijs voor Beste Acteur won.

Dolor y Gloria heeft ook een Cine Expat-voorstelling.