Disobedience

Regie: Sebastián Lelio, Ierland, Verenigd Koninkrijk, VS, 114 MIN, Engels, 12+

Cast: Rachel McAdams, Rachel Weisz, Alessandro Nivola

vandaag di 17 jul wo 18 jul

CineDiner

Film en diner voor €25,-
Lees hier hoe het werkt. Koop een cinediner

De Oscar-winnende regisseur Sebastián Lelio (Gloria, Una Mujer Fantástica) is terug met een meeslepend drama over twee vrouwen die heen en weer worden gesleurd tussen de liefde voor elkaar, de grenzen van religie en de vrijheid om te kiezen van wie je houdt.

Kort na de dood van haar vader, een belangrijke rabijn, keert fotograaf Ronit (Rachel Weisz) terug naar de besloten orthodox joodse gemeenschap waaruit ze verbannen was. Er wacht haar geen warm onthaal, maar toch verblijft ze bij haar streng gelovige neef Dovid en haar jeugdvriendin Esti (Rachel McAdams), die inmiddels met elkaar getrouwd zijn. Al snel blijkt dat er in het verleden meer dan alleen vriendschap in het spel was tussen Ronit en Esti. Als de twee weer contact met elkaar krijgen, zorgt dat voor controverse binnen de gemeenschap.

Disobedience is de eerste Engelstalige film van de Chileense regisseur Sebastián Lelio. Net als in voorgangers Gloria en het met een Oscar bekroonde Una Mujer Fantástica, staat in zijn nieuwe film de sterke vrouw centraal. Rachel Weisz, die de rol van Ronit vertolkt, had als producent een sterke invloed op het maakproces van de film. Zo mocht ze van Lelio zelf de nu al beroemde sekscène editen, zodat het vrij zou zijn van een mannelijke blik. Ook over het acteerwerk van Weisz en McAdams is de internationale pers zeer te spreken.

Wekelijkse update van onze films & Specials?

Nieuwsbrief