De Dirigent

Regie: Maria Peters, Nederland, MIN, Nederlands, Engels, 12+

Cast: Christanne de Bruijn, Annet Malherbe, Raymond Thiry, Gijs Scholten van Aschat

vandaag vr 16 nov za 17 nov zo 18 nov ma 19 nov di 20 nov wo 21 nov

CineDiner

Film en diner voor €25,-
Lees hier hoe het werkt. Koop een cinediner

Een meeslepend drama over de eerste vrouwelijke dirigent ter wereld. Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de uit Nederland afkomstige Antonia Brico en haar strijd om het te maken als dirigent.

Amerika, 1926. De 24-jarige Antonia (Christanne de Bruijn) is als kind met haar ouders geëmigreerd naar Amerika. Ze droomt ervan om dirigent te worden, maar die ambitie wordt door niemand serieus genomen. Wanneer ze terugkeert naar haar geboorteland en de beroemde dirigent Mengelberg (Gijs van Scholten van Aschat) smeekt om dirigeerlessen, wordt ze doorgestuurd naar Berlijn. Daar begint ze aan haar studie aan de Rijksacademie voor Muziek. Wanneer ze de liefde van haar leven tegen het lijf loopt, ontstaat er een tweestrijd tussen de liefde en haar grote droom om dirigent te worden.

De Dirigent is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Eind jaren ’20 lukte het Brico om als eerste vrouwelijke dirigent ter wereld succesvol grote symfonie orkesten te dirigeren. Tot voor kort lukte het vrouwen nauwelijks om aan de top van de wereldranglijst van belangrijke dirigenten te komen. Dit jaar benoemde het Radio Filharmonisch Orkest voor het eerst in de Nederlandse geschiedenis een vrouwelijke chefdirigent.

Wekelijkse update van onze films & Specials?

Nieuwsbrief