De Wilde Stad

Regie: Mark Verkerk, Nederland, 85 MIN, Nederlands, AL

Cast: Martijn Fischer

Straatkat Abatutu neemt je mee op natuuravontuur door de stad. Want niet alleen de mens voelt zich thuis in Amsterdam: ook eekhoorns, rivierkreeften, roofvogels, halsbandparkieten en zelfs vossen hebben er hun plekje gevonden.

Kater Abatutu is een rasechte Amsterdammer. Hij houdt van de stad, weet elk plekje te vinden en kent zijn bewoners, zowel dieren als mensen. Hij ziet dingen die voor veel mensen onopgemerkt blijven, simpelweg omdat ze te druk zijn, met zichzelf of met hun mobiele telefoon. En dus heeft Abatutu een missie: hij wil de mensen bewust maken van alles wat er in de stad te zien en te beleven is.

Filmkat Abatutu wordt ook wel de George Clooney onder de dierenacteurs genoemd. Zo heeft hij in de film Wiplala en de televisie serie Dokter Tinus gespeeld. De Wilde Stad werd gemaakt door het team van De Nieuwe Wildernis (Gouden Kalf 2013) en Holland–Natuur in de Delta. Op de soundtrack veel muziek van het Amsterdamse platenlabel TopNotch (o.a. The Kik, Spinvis, Sef en Manke Nelis).

Wekelijkse update van onze films & Specials?

Nieuwsbrief