De Wilde Stad

Regie: Mark Verkerk, Nederland, 85 MIN, Nederlands, AL

Cast: Martijn Fischer

CineDiner

Film en diner voor €25,-
Lees hier hoe het werkt. Koop een cinediner

CineDiner Kaarten

Straatkat Abatutu neemt je mee op natuuravontuur door de stad. Want niet alleen de mens voelt zich thuis in Amsterdam: ook eekhoorns, rivierkreeften, roofvogels, halsbandparkieten en zelfs vossen hebben er hun plekje gevonden.

Kater Abatutu is een rasechte Amsterdammer. Hij houdt van de stad, weet elk plekje te vinden en kent zijn bewoners, zowel dieren als mensen. Hij ziet dingen die voor veel mensen onopgemerkt blijven, simpelweg omdat ze te druk zijn, met zichzelf of met hun mobiele telefoon. En dus heeft Abatutu een missie: hij wil de mensen bewust maken van alles wat er in de stad te zien en te beleven is.

Filmkat Abatutu wordt ook wel de George Clooney onder de dierenacteurs genoemd. Zo heeft hij in de film Wiplala en de televisie serie Dokter Tinus gespeeld. De Wilde Stad werd gemaakt door het team van De Nieuwe Wildernis (Gouden Kalf 2013) en Holland–Natuur in de Delta. Op de soundtrack veel muziek van het Amsterdamse platenlabel TopNotch (o.a. The Kik, Spinvis, Sef en Manke Nelis).

De pers over De Wilde Stad

  • ‘De makers De Wilde Stad zijn goed op de hoogte van wat er leeft in de stad; zelfs exoten als halsbandparkieten krijgen terecht een warm onthaal.’ NRC ★ ★ ★ ★

Wekelijkse update van onze films & Specials?

Nieuwsbrief