Dark Waters

Regie: Todd Haynes, VS, 126 MIN, Engels, 9+

Cast: Mark Ruffalo, Anne Hathaway, Mare Winningham, Tim Robbins, Bill Camp, Victor Garber, William Jackson Harper, Bill Pullman

vandaag

CineDiner

Film en diner voor €26,50
Lees hier hoe het werkt. Koop een cinediner

CineDiner Kaarten

vandaag

Dark Waters is de nieuwe film van regisseur Todd Haynes (Carol, Far from Heaven) en vertelt het waargebeurde verhaal van advocaat Rob Bilott (Mark Ruffalo) die de strijd opneemt tegen het machtige chemiebedrijf DuPont.

Als bedrijfsadvocaat voor diverse grote chemiebedrijven, heeft Rob Bilott reeds zijn sporen verdiend. Op een dag wordt hij benaderd door een boer uit West Virginia. Die beweert dat er giftig afval wordt geloosd op zijn land. Hij raakt hierdoor geïntrigeerd en in de hoop de waarheid boven water te krijgen, dient Bilott uiteindelijk een klacht in tegen DuPont. Het is het begin van een vijftien jaar durend gevecht. Hierbij zet hij niet alleen zijn carrière op het spel, maar ook de relatie met zijn vrouw Sarah (Anne Hathaway). Ondanks alles begrijpt hij dat er gevochten moet worden voor een gemeenschap die al jaren wordt blootgesteld aan dodelijke chemicaliën.

Todd Haynes kreeg al eerder een Oscarnominatie voor zijn scenario voor Far From Heaven. Naast Ruffalo en Hathaway, zijn ook Tim Robbins, Bill Camp en Bill Pullman in Dark Waters te zien.

De pers over Dark Waters

  • belangrijke en ijzingwekkende thriller. De Volkskrant ★ ★ ★ ★
  • De schellen vallen je van de ogen. Trouw ★ ★ ★ ★
  • Stemt tot nadenken, vooral in de huidige Nederlandse discussie over de verwante pfascrisis, die deels naar de oude DuPontfabriek in Dordrecht herleid kan worden. Het Parool