Chili, een wild avontuur

Regie: Rene Arenada, , 52 MIN, , AL

Cast:

di 27 okt

CineDiner

Film en diner voor €26,50
Lees hier hoe het werkt. Koop een cinediner

CineDiner Kaarten

Nieuw bij Cinecenter: Cine Natuur! Een bijzondere reeks natuurdocumentaires over de mooiste plekken in de wereld.

Deze prachtige en intrigerende film neemt je mee naar de ongelooflijke natuur van Chili. Een land met een ongekende rijkdom aan dieren en planten. De langwerpige vorm van het land met 6500 kilometer kustlijn is een gebied van uitersten. Van de winderige kustlijn van de Pacifische kust in het westen, de hete Atacama woestijn, het ruige Andesgebergte tot het einde van de wereld in Tierra del Fuego.

Deze film neemt je mee op een intieme en klassieke reis door het ruige Chili vol magische momenten. Van een moederpuma spelend met haar welpen tot een kale woestijn die plots tot bloei komt en waar de dieren direct van profiteren. Van vampiervleermuizen tot de blauwe vinvis.

Deze editie van Cine Natuur wordt ingeleid door de Amsterdamse filmmaker Floris Schafer. Hij gaat het hebben over vogels in de stad die hij heeft gevolgd voor zijn film Sijssies. De film gaat niet alleen over de Amsterdamse vogels voor wie de stad hun thuis is, maar ook over hoe het is om een natuurdocumentaire te maken. Wij volgen de filmmaker in zijn zoektocht. Naar de net uitgekomen kuikens van de fuut, naar gewonde vogels die door de dierenambulance verzorgd worden en de halsbandparkieten die al langer in de stad wonen dan u misschien zou denken. Zo laat Sijssies van Amsterdam zien welke vogels er allemaal samen met ons in de stad leven. Van de duiven op de Dam waar wij iedere dag over struikelen, tot de ijsvogel die op nog geen tien meter van het drukste fietspad in het Vondelpark leeft.

Aan de hand van een aantal fragmenten van deze film schetst Floris de relatie van de mens inwoner van de stad met de natuur maar vooral ook hoe lastig het is om een natuurfilm te maken…

Deze film is onderdeel van WFFR on Tour.


Andere documentaires die we zullen vertonen als onderdeel van Cine Natuur: