C’est la vie

Regie: Olivier Nakache, Eric Toledano, Frankrijk, 115 MIN, Frans,

Cast: Suzanne Clément, Gilles Lellouche, Jean-Paul Rouve

vandaag di 21 nov wo 22 nov

CineDiner

Film en diner voor €25,-
Lees hier hoe het werkt. Koop een cinediner

De regisseurs van Intouchables zijn terug met een feestelijke komedie over weddingplanner Max, die bezig is aan zijn laatste trucje. Nog één keer probeert hij met vallen en opstaan een gigantische bruiloft in goede banen te leiden.

Max runt al 30 jaar een cateringbedrijf en heeft zodoende honderden feesten en partijen georganiseerd. Zo ook de bruiloft van Pierre en Helena, die trouwen in een prachtig 17e-eeuws kasteel. Max heeft een heel team van bedienden, koks en afwassers samengesteld, het koppel geadviseerd over een fotograaf, de band gereserveerd en de bloemen geregeld. Met andere woorden: alle ingrediënten om het feest tot een succes te maken zijn aanwezig. Tot een paar onfortuinlijke tegenslagen roet in het eten gooien en elk moment van geluk in complete chaos lijkt te veranderen.

Regisseurs Olivier Nakache en Eric Toledano (Intouchables, Samba) richten hun camera’s niet alleen op Max, maar maken van C’est la vie een echte ensemblefilm vol kleurrijke personages. De cast bestaat naast hoofdrolspeler Jean-Pierre Bacri uit onder andere Jean-Paul Rouve, Eye Haidara, Gilles Lellouche, en Suzanne Clément (Mommy).

De pers over C’est la vie

  • ‘Een klassiek gevormde ensemblekomedie die in voetsporen treedt van de beste uit zijn soort.’ Screen International