C’est ça l’amour

Regie: Claire Burger, België, Frankrijk, 98 MIN, Frans, 12+

Cast: Bouli Lanners, Justine Lacroix, Sarah Henochsberg, Cécile Rémy-Boutang

vandaag ma 22 apr di 23 apr

CineDiner

Film en diner voor €26,50
Lees hier hoe het werkt. Koop een cinediner

C’est ça l’amour is een intiem familiedrama van de Franse regisseuse Claire Burger (Party Girl). Hierin zet een vader alles op alles om zijn gezin bijeen te houden. Een ontwapenende film over liefde en loslaten, acceptatie en herontdekken.

Wanneer zijn vrouw Armelle (Cecile Remy-Boutang) hem na twintig jaar verlaat, komt de zorg voor het gezin op de schouders van vader Mario (Bouli Lanners). Hij probeert zichzelf te herpakken, maar weet zich geen raad met zijn puberende dochters. Terwijl zijn 17-jarige dochter bijna klaar is om het nest te verlaten en experimenteert met drugs en jongens, worstelt de 14-jarige Frida met haar ontluikende seksualiteit en het gemis van haar moeder. Mario wil weer de orde in zijn gezin herstellen. Daarom sluit hij zich aan bij een lokaal theaterproject waar zijn vrouw als lichttechnicus werkt. Zo hoopt hij haar liefde terug te winnen en het gebroken gezin weer bij elkaar te krijgen.

C’est ça l’amour is de eerste film die Claire Burger alleen regisseerde. Voorganger Party Girl, die in 2014 de Camera d’Or won in Cannes, maakte ze samen met Marie Amachoukeli en Samuel Theis. Beide films spelen zich af in Forbach, de geboorteplaats van Burger aan de Frans-Duitse grens. C’est ça l’amour ging in première op het Filmfestival van Venetië, waar het geselecteerd werd voor de Giornate degli Autori-sectie. Daarbinnen sleepte zij de prijs in de wacht voor Beste Film.

De pers over C’est ça l’amour

  • 'Kleine gebaren zorgen voor grote emoties in bloedeerlijk familieportret' De Morgen ★ ★ ★ ★
  • 'De gevoelige precisie waarmee Burger de onderlinge verhoudingen schetst, is ontzettend knap' Volkskrant ★ ★ ★ ★