Celle que Vous Croyez

Regie: Safy Nebbou, Frankrijk, 101 MIN, Frans, 12+

Cast: Juliette Binoche, François Civil, Charles Berling, Guillaume Gouix

vandaag zo 22 sep ma 23 sep di 24 sep wo 25 sep

CineDiner

Film en diner voor €26,50
Lees hier hoe het werkt. Koop een cinediner

Celle que Vous Croyez van Safy Nebbou gaat over het verlangen naar erkenning en liefde, los van hokjes en leeftijd. Safy Nebbou baseerde het scenario op de gelijknamige roman van Camille Laurens.

In Celle que Vous Croyez wil de succesvolle vijftiger Claire (Juliette Binoche) niets liever dan gezien en begeerd te worden. Haar jongere geliefde Ludo (Guillaume Gouix) vervult die behoeftes goed. Maar als hij haar dumpt, heeft Claire daar absoluut geen vrede mee. Om hem in de gaten houden, tovert Claire zichzelf online om tot de 24-jarige Clara. Ludo accepteert echter geen vriendschapsverzoeken van mensen die hij niet kent. Daarom benadert “Clara” eerst Ludo’s beste vriend Alex (François Civil). Hun vriendschap verandert al gauw in iets romantisch en Claire raakt steeds verder verwikkeld in haar eigen leugens. Maar zijn het eigenlijk wel leugens? Ook al speelt alles zich af in een virtuele wereld, de gevoelens zijn echt. ‘Ik deed niet alsof ik 24 was. Ik wás 24.’ zegt Claire tegen haar therapeut. En dat gevoel herkennen we allemaal wel.

Juliette Binoche voegt met Celle que Vous Croyez wederom een indrukwekkende rol toe aan haar oeuvre. De Franse actrice was de afgelopen jaren volop in de Nederlandse filmtheaters te zien; ze speelde onder andere in Un beau soleil intérieur, Doubles Vies en Clouds of Sils Maria.

De pers over Celle que Vous Croyez

  • '(...) weer eens een glansrol voor acteericoon Binoche, die schittert in deze ongebruikelijke dubbelrol.' Parool
  • 'Binoche als door het leven getekende vrouw is een plezier om naar te kijken.' Trouw ★ ★ ★
  • 'Onderhoudend psychologisch spiegelspel tussen reëel en virtueel.' VPRO ★ ★ ★