Camino + Q&A

Regie: Martin de Vries, Nederland, 85 MIN, Nederlands, AL

Cast:

vr 7 jun

CineDiner

Film en diner voor €26,50
Lees hier hoe het werkt. Koop een cinediner

CineDiner Kaarten

vr 7 jun

Camino is een ontroerende, zomerse en meeslepende documentaire over een man die de beroemde wandeltocht naar Santiago de Compostella onderneemt.

Martin de Vries besluit om zonder noemenswaardige voorbereiding de Camino te gaan lopen, de beroemde pelgrimstocht naar Santiago de Compostella. Van Le Puy-en-Velay in midden-Frankrijk naar Noordwest-Spanje, een tocht van 1600 kilometer in bijna zeventig dagen. Tijdens de tocht filmt hij zichzelf en probeert hij te ontdekken waarom hij dit avontuur is aangegaan.

Tijdens het lopen filmt hij zichzelf en de omgeving en probeert hij te achterhalen waarom hij dit avontuur is aangegaan. Medewandelaars en overnachtingsplekken komen slechts sporadisch in beeld. De Vries deelt betrekkelijk nuchter zijn gedachten over de ongemakken, euforische momenten, twijfel en groeiend zelfvertrouwen. Gaandeweg leert hij ‘in het moment’ te zijn en onderzoekt steeds openhartiger zijn beweegredenen. Een eerlijk, sober verslag in het ritme van de tocht, die de ervaring van deze reis werkelijk voelbaar maakt.

De Vries (ooit ‘de montagerechterhand’ van Koot & De Bie) is al jaren werkzaam in de tv- en filmwereld, en beleefd met Camino zijn regiedebuut.

Op 7 juni hebben wij een speciale screening van Camino, met na afloop van de film (om 19:00) een Q&A met de regisseur van deze bijzondere film: Martin de Vries.