Callas – Paris, 1958

Regie: Tom Volf, Frankrijk, 90 MIN, Italiaans/Frans met NL ondertiteling,

Cast: Maria Callas

vandaag Sat 2 Dec Sun 3 Dec Mon 4 Dec Tue 5 Dec Wed 6 Dec

CineDiner

Dinner & a movie voor €31,50
Meer info vind je hier. Koop een cinediner

CineDiner Kaarten

Een nacht om nooit te vergeten. Maria Callas, de onvergetelijke diva en het gezicht van de opera in de 20e eeuw, maakte haar debuut in Parijs.

Prachtig gerestaureerd van nieuw ontdekte originele 16mm print en een nieuw ontdekte geluidsbron. Voor het eerst volledig in kleur en geproduceerd door het team achter de bekroonde film Maria by Callas uit 2017.

Slechts één avond vormde de weelderige Parijse Opéra het decor voor deze legendarische voorstelling op 19 december 1958. Het grote sociale evenement werd bijgewoond door “Le Tout Paris”, waaronder de Franse president Coty, Jean Cocteau, de hertog en hertogin van Windsor, Charlie Chaplin en Brigitte Bardot. Callas verscheen op het beroemde podium met haar meest elegante couture en juwelen ter waarde van een miljoen dollar.

Ze opende met haar kenmerkende rol, Norma’s Casta diva, gevolgd door het beklemmende Miserere uit Verdi’s Il Trovatore om daarna de stemming te verlichten met het ondeugende Una voce poco fa uit Il Barbiere di Siviglia. Het hoogtepunt van de avond kwam in de tweede helft: een volledig opgevoerde realisatie van Tosca, Act II. Het repertoire in deze voorstelling toont Callas op haar best, zowel in recital als als opera-actrice.