Buddy

Regie: Heddy Honigmann, Nederland, 86 MIN, Nederlands, AL

Cast:

di 29 jan wo 30 jan

CineDiner

Film en diner voor €25,-
Lees hier hoe het werkt. Koop een cinediner

CineDiner Kaarten

wo 30 jan

Buddy is de nieuwste documentaire van Heddy Honigmann (O Amor Natural, Crazy), waarin zij het verhaal vertelt van een aantal bijzondere honden die onmisbaar zijn voor hun eigenaars.

Aan de hand van zes portretten wordt de diepe band tussen mens en deze trouwe viervoeters onderzocht. De honden zijn speciaal opgeleid om hun baasjes te helpen in het leven dat niet altijd even makkelijk is. Zo volgen we onder andere de veteraan Trevor die een posttraumatische-stressstoornis heeft. Zijn koningspoedel weet altijd onberispelijk te reageren zodra hij een angstaanval krijgt. Ook het verhaal van de blinde- maar nog altijd even eigenwijze- Edith is uniek. Rennend door het bos laat zij zien dat ze met haar kompaan nog kan gaan en staan waar ze wilt. Alle zes de levensschetsen zijn een ode aan de vechtlust van de hoofdpersonen en hun prachtige honden die te allen tijde voor hun klaar staan.

Honigmann heeft de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs gewonnen voor haar gehele oeuvre. Alhoewel Honigmann een aantal speelfilms heeft gemaakt, is zij vooral geroemd voor haar documentaires. Zo heeft ze eerder twee keer een Gouden Kalf gewonnen en kreeg ze op het IDFA een Living Legend Award.

De pers over Buddy

  • 'De honden in 'Buddy' zijn veel meer dan alleen trouwe viervoeter' NRC ★ ★ ★ ★
  • 'Ook als poezenmens val je voor zoveel hondenhartstocht' Trouw ★ ★ ★ ★
  • 'Aan het eind van de film voel je je bevoorrecht, dat je in anderhalf uur deelgenoot mocht worden van zo veel bijzondere (honden)levens.' Volkskrant ★ ★ ★ ★

Wekelijkse update van onze films & Specials?

Nieuwsbrief