Borg/McEnroe

Regie: Janus Metz, Zweden, 100 MIN, Engels, Zweeds, AL

Cast: Shia LaBeouf, Sverrir Gudnason, Stellan Skarsgård

CineDiner

Film en diner voor €25,-
Lees hier hoe het werkt. Koop een cinediner

CineDiner Kaarten

Vertelt het verhaal van de epische tennisstrijd tussen de ingetogen Zweed Björn Borg (Sverrir Gudnason) en de jonge Amerikaanse driftkikker John McEnroe (Shia LaBeouf). Zowel binnen als buiten de lijnen bereiken de spanningen het kookpunt.

Het is 1980 en tennistoernooi Wimbledon is bijna ten einde wanneer iedereen zich opmaakt voor het duel van het jaar: de Björn Borg, nummer één op de wereldranglijst van het herentennis, gaat het duel aan met talent John McEnroe. De ingetogen en vriendelijke Borg wordt door de tenniswereld op handen gedragen. De excentrieke McEnroe staat ondanks zijn sportprestaties vooral bekend om zijn temperament op de tennisbaan. Hoewel ze meer met elkaar gemeen hebben dan je op het eerste gezicht zou verwachten, ontwikkelt de rivaliteit zich steeds verder en lopen de spanningen hoog op. Zou het Borg lukken voor de vierde achtereenvolgende keer Wimbledon te winnen?

Jonge hond Shia LaBeouf is perfect gecast in deze spannende dramafilm van de Deense televisieregisseur Janus Metz (True Detective). De rol van emotionele oproerkraaier is LaBeouf op het lijf geschreven: hij is berucht vanwege zijn energieke stunts, zowel op de set als daarbuiten. In 2014 rende hij voor een kunstproject nog rondjes om het Stedelijk Museum in Amsterdam. Borg/McEnroe was de openingsfilm van het prestigieuze Film Festival van Toronto.

De pers over Borg/McEnroe

  • ‘De aandacht voor de mens achter de topsporter maakt van het ingenieus gemonteerde Borg/McEnroe veel meer dan een sportfilm.’ NRC ★ ★ ★ ★
  • ‘Laat knap zien hoe één wedstrijd kan voelen alsof de hele wereld ervan afhangt.’ The Hollywood Reporter

Wekelijkse update van onze films & Specials?

Nieuwsbrief