The Bookshop

Regie: Isabel Coixet, Verenigd Koninkrijk, 113 MIN, Engels, AL

Cast: Emily Mortimer, Bill Nighy, Patricia Clarkson, James Lance

CineDiner

Film en diner voor €25,-
Lees hier hoe het werkt. Koop een cinediner

CineDiner Kaarten

Een boekverfilming waarin een Engelse weduwe haar droom wil najagen om een boekwinkel te openen, maar in dit Britse kustplaatsje anno jaren ’50 gaat dit niet zonder slag of stoot. Met o.a. Emily Mortimer (The Party) en Bill Nighy (Love Actually).

Na het verlies van haar man, vindt Florence Green (Emily Mortimer) het hoog tijd om haar leven weer op te pakken. Ze wil haar droom om een boekwinkel te openen verwezenlijken, maar haar winkel doet meer stof opwaaien dan verwacht. Onder leiding van de welgestelde Violet Gamart (Patricia Clarkson) en haar man wordt Penelope door haar dorpsgenoten op slinkse wijze tegen gewerkt. Toch vindt ze steun bij de mysterieuze Mr. Brundish (Bill Nighy) die vindt dat het stadje wel toe is aan wat verandering.

The Bookshop is een verfilming van Penelope Fitzgerald’s roman De Boekhandel, waarvoor ze de Booker Prize won. Spaanse regisseuse Isabel Coixet (My Life Without Me) verfilmde het boek, dat in Spanje een enorm succes beleeft en 3 Goya’s (het Spaanse antwoord op de Oscars) won voor Beste Film, Beste Regie en Beste Scenario.

Wekelijkse update van onze films & Specials?

Nieuwsbrief