BlacKkKlansman

Regie: Spike Lee, VS, 135 MIN, Engels, 12+

Cast: Adam Driver, John David Washington, Laura Harrier, Topher Grace

vandaag

CineDiner

Film en diner voor €25,-
Lees hier hoe het werkt. Koop een cinediner

CineDiner Kaarten

vandaag

De nieuwe film van Spike Lee (Do the Right Thing), dat het ongelooflijke waargebeurde verhaal vertelt over een Afro-Amerikaanse agent die in de jaren ’70 wist te infiltreren in de Ku Klux Klan.

Tegen de achtergrond van sociale veranderingen en de strijd voor gelijke rechten begin jaren ‘70, meldt Ron Stallworth (John David Washington) zich als de eerste Afro-Amerikaanse agent in Colorado. Als beginneling is hij vastberaden zichzelf te bewijzen en komt daarom met een ambitieuze missie: infiltreren in de lokale Ku Klux Klan. Wanneer hij zich aan de telefoon voordoet als witte racistische extremist, lukt het hem om uitgenodigd te worden tot de gemeenschap. Collega Flip (Adam Driver) neemt de face-to-face ontmoetingen met de KKK-leden op zich en doet zich daar voor als Stallworth. Samen proberen ze voor de ondergang van de KKK te zorgen.

Het waargebeurde Blackkklansman ging in première op het filmfestival van Cannes en won daar de Grand Prix. Het was voor het eerst in 25 jaar dat een film van Spike Lee weer in de competitie van Cannes was opgenomen. Blackkklansman mag aanschuiven in het rijtje aan geweldige films van Lee, waaronder Do the Right Thing, Malcolm X en Inside Man.

Wekelijkse update van onze films & Specials?

Nieuwsbrief