La Belle Époque

Regie: Nicolas Bedos, Frankrijk, 115 MIN, Frans,

Cast: Daniel Auteuil, Guillaume Canet, Doria Tillier, Fanny Ardant

ma 20 jan di 21 jan wo 22 jan

CineDiner

Film en diner voor €26,50
Lees hier hoe het werkt. Koop een cinediner

Wie wil niet de magie van een eerste grote liefde herbeleven? In La belle époque creëert het bedrijf van de succesvolle zakenman Antoine (Guillaume Canet) met behulp van theatersets en acteurs zulke ervaringen. Maar aan het herbeleven van die gebeurtenissen zitten een aantal haken en ogen ontdekt zestiger Victor (Daniel Auteuil). La belle époque is in Frankrijk en België één van de bioscoophits van het jaar.

Victor zit in een uitgeblust huwelijk met zijn vrouw Marianne (Fanny Ardant) waar hij al 40 jaar mee samen is en hij verlangt terug naar de tijd waarin ze elkaar ontmoetten – de jaren ’70. Een tijd van jeugdige onbezonnenheid toen de wereld één groot avontuur leek.

Het bedrijf van zijn schoonzoon Antoine biedt hem de kans om terug te gaan naar die tijd. Victor besluit de meest memorabele week uit zijn leven te herbeleven, de week waarin hij Marianne voor het eerst ontmoette. Maar was vroeger echt alles beter?

In La belle époque zijn leuke rollen weggelegd voor Guillaume Canet en Doria Tillier, maar het zijn vooral Daniel Auteuil en Fanny Ardant die heerlijk op dreef zijn.

De pers over La Belle Époque

  • 'uitstekend acteren van Ardant en Auteuil.' Trouw ★ ★ ★ ★