Becoming Astrid

Regie: Pernille Fischer Christensen, Zweden, 123 MIN, Zweeds, AL

Cast: Alba August, Trine Dyrholm, Magnus Krepper, Maria Bonnevie

CineDiner

Film en diner voor €25,-
Lees hier hoe het werkt. Koop een cinediner

CineDiner Kaarten

In Becoming Astrid volgen we de Zweedse schrijver Astrid Lindgren in haar jongvolwassen leven. De eigenzinnigheid van haar bekendste personage, Pippi Langkous, blijkt niet uit de lucht te komen vallen. Lindgren heeft namelijk bewezen minstens zo rebels te zijn door niet te conventionele paden van haar tijd te volgen.

Als jonge vrouw maakte Astrid Lindgren meerdere gebeurtenissen mee die haar diep troffen en het verdere verloop van haar leven zou bepalen. Door deze moeilijkheden te overwinnen heeft zij zich kunnen ontwikkelen tot de volhardende vrouw die zo beroemd geworden is. Vanwege haar vindingrijke kinderboeken is zij een van de meest inspirerende en geliefde auteurs van ons tijdperk. Inmiddels zijn er wereldwijd bijna 165 miljoen exemplaren verkocht van haar boeken.

Alba August wordt al een tijdje in de gaten gehouden als aanstormend talent. Zo is zij één van de tien geselecteerde Europese Shooting Stars van het Internationaal Filmfestival van Berlijn. In Becoming Astrid blijkt door haar ontwapende en goede spel wederom waarom zij in dit rijtje staat.

Wekelijkse update van onze films & Specials?

Nieuwsbrief