Bardo, False Chronicle of a Handful of Truths

Regie: Alejandro G. Iñárritu, Mexico, 163 MIN, Spaans,

Cast: Daniel Giménez Cacho, Griselda Siciliani, Ximena Lamadrid, Íker Sánchez Solano

CineDiner

Film en diner voor €26,50
Lees hier hoe het werkt. Koop een cinediner

CineDiner Kaarten

Bardo, False Chronicle of a Handful of Truths is een epische, visueel verbluffende en meeslepende film over de intieme en ontroerende reis van Silverio; een bekende Mexicaanse journalist en documentairemaker die in Los Angeles woont.

Nadat hij een prestigieuze internationale prijs in ontvangst heeft genomen, keert hij noodgedwongen terug naar zijn geboorteland, niet wetende dat deze simpele reis hem tot een existentiële grens zal drijven. De waanzin van zijn herinneringen en angsten dringen door in zijn dagelijks leven en vervullen hem met verbijstering en verwondering.

Met een lach en een traan worstelt Silverio met universele en tegelijk persoonlijke vragen over identiteit, succes, sterfelijkheid, de geschiedenis van Mexico en de diepgewortelde familieband die hij voelt met zijn vrouw en kinderen. Kortom, wat het betekent om mens te zijn in deze merkwaardige tijd. Bardo, False Chronicle of a Handful of Truths is gefilmd op 65mm door de Oscar-genomineerde Darius Khondji (Amour, Se7en) en geregisseerd door Alejandro G. Iñárritu. Het is Iñárritu’s eerste film die in Mexico is opgenomen sinds de internationale sensatie Amores Perros uit 2000.