Bankier van het verzet

Regie: Joram Lürsen, Nederland, 123 MIN, Nederlands, 12+

Cast: Barry Atsma, Jacob Derwig, Pierre Bokma, Fockeline Ouwerkerk, Raymond Thiry

CineDiner

Film en diner voor €25,-
Lees hier hoe het werkt. Koop een cinediner

CineDiner Kaarten

Het waargebeurde verhaal van de Nederlandse verzetsheld, bankier Walraven van Hall. Onder het oog van de Duitse bezetters maakte hij tientallen miljoenen guldens buit voor het verzet. Met Barry Atsma in de hoofdrol.

Als bankier Walraven van Hall (Barry Atsma) in de Tweede Wereldoorlog wordt gevraagd of hij zijn financiële contacten wil inzetten voor het verzet, aarzelt hij niet. Samen met zijn broer Gijs (Jacob Derwig) smeedt hij een plan voor de grootste bankfraude uit de Nederlandse geschiedenis: tientallen miljoenen guldens worden onder het oog van de bezetters de Nederlandse Bank weggesluisd. Maar hoe grootschaliger de operatie wordt, hoe meer mensen er vanaf weten. Iedere dag neemt de kans toe dat iemand dat ene foutje maakt dat een einde kan maken de bankier van het verzet.

Bankier van het verzet is de nieuwe film van regisseur Joram Lürsen, die eerder furore maakte met Publieke werken en Alles is Liefde. Hij had een flink budget tot zijn beschikking en kon daardoor filmen op de mooiste locaties in 16 verschillende steden. Van het Gemeentehuis (1920) in Rotterdam tot kantoorpand De Bazel (1926) in Amsterdam. Naast  Barry Atsma en Jacob Derwig zijn ook Pierre Bokma, Fockeline Ouwerkerk, Raymond Thiry en Jochum ten Haaf te zien.

De pers over Bankier van het verzet

  • "Ongemeen spannend" AD ★ ★ ★ ★

Wekelijkse update van onze films & Specials?

Nieuwsbrief