Aus dem Nichts

Regie: Fatih Akin, Duitsland, 106 MIN, Duits, Engels, 12+

Cast: Diane Kruger, Numan Acar, Ulrich Brandhoff, Jessica McIntyre

vandaag ma 23 apr di 24 apr wo 25 apr

CineDiner

Film en diner voor €25,-
Lees hier hoe het werkt. Koop een cinediner

Een verhaal over familie, recht en wraak, geïnspireerd op een rechts-extremistische moord in Duitsland en de daaropvolgende rechtszaak in 2013. Met een glansrol van Diane Kruger.

Het leven van wildebras Katja (Diane Kruger) zal nooit meer hetzelfde zijn, nadat haar man Nuri en zoontje Rocco om het leven zijn gekomen bij een brutale bomaanslag, midden in Hamburg. De politie arresteert twee verdachten: een man en vrouw die niet onder stoelen of banken steken dat ze aanhangers zijn van het neonazisme. Tijdens de rechtszaak doet Katja er alles aan om de twee veroordeeld te krijgen. Samen met Danilo, een advocaat en de beste vriend van Nuri, bouwt ze aan haar zaak. Maar de rechtspraak kan nooit goedmaken wat Katja is aangedaan en dus neemt ze het heft in eigen handen in haar zoektocht naar gerechtigheid.

Aus dem Nichts is de nieuwe film van de veelbesproken Duits-Turkse regisseur Fatih Akin (Gegen die wand). De film ging in première op het festival van Cannes en hoofdrolspeler Diane Kruger won daar de prijs voor beste actrice. Begin dit jaar werd Aus dem Nichts bekroond met de Golden Globe voor beste niet-Engelstalige film.

De pers over Aus dem Nichts

  • ‘Katja wordt voortreffelijk gespeeld door Diane Kruger.’ Trouw ★ ★ ★ ★
  • ‘Aangrijpende film over verdriet, vooroordelen en gerechtigheid.’ VPRO Cinema ★ ★ ★ ★
  • ‘Diane Kruger weet de emoties prachtig te kanaliseren.’ AD ★ ★ ★ ★

Wekelijkse update van onze films & Specials?

Nieuwsbrief