Au bout des doigts

Regie: Ludovic Bernard, Frankrijk, 106 MIN, Frans, Engels, 9+

Cast: Kristin Scott Thomas, Lambert Wilson, Jules Benchetrit

di 27 aug wo 28 aug

CineDiner

Film en diner voor €26,50
Lees hier hoe het werkt. Koop een cinediner

In Au bout des doigts probeert de 20-jarige Mathieu Malinski zijn muzikale talent en liefde voor muziek geheim te houden. Als hij wordt gearresteerd door de politie, krijgt hij hulp van Pierre, het hoofd van het conservatorium.

Thuis is er de zorg voor zijn broertje David, en probeert hij zijn moeder te helpen die sinds het vertrek van zijn vader veel moeite moet doen om het hoofd boven water te houdenHet leven Mathieu speelt zich voornamelijk af in een grauwe, harde buitenwijk van Parijs. Zijn vrienden daar weten niks van zijn liefde voor muziek, en dat houdt hij liever zo. Ze zouden het toch niet begrijpen. Als diezelfde vrienden hem betrekken bij een inbraak, gaat het mis.

Mathieu wordt gearresteerd politie, maar hij krijgt hulp van Pierre, het hoofd van het conservatorium. In ruil daarvoor moet Mathieu een taakstraf uitvoeren in het conservatorium. Pierre ziet echter al snel hoe getalenteerd Mathieu is en heeft grotere plannen voor hem in gedachten.

Au bout des doigts is geregisseerd door Ludovic Bernard, en heeft een paar prachtige rollen. Zo schittert Kristin Scott Thomas als de strenge lerares die ziet dat Mathieu ontzettend veel in zijn mars heeft.