Anselm (2D)

Regie: Wim Wenders, Duitsland, 93 MIN, Duits/Engels met Nederlandse ondertiteling, AL

Cast: Anselm Kiefer

vandaag Mon 4 Dec

CineDiner

Dinner & a movie voor €31,50
Meer info vind je hier. Koop een cinediner

CineDiner Kaarten

Anselm is een portret van de invloedrijke en vernieuwende kunstenaar Anselm Kiefer van de hand van een van de meest belangrijke Duitse filmmakers van deze tijd, Wim Wenders.

NB: wij vertonen de 2D-versie van Anselm.


Kiefer’s kunst is geïnspireerd door diverse bronnen zoals literatuur, poëzie, filosofie, wetenschap, mythologie en religie. De documentaire volgt Kiefer gedurende meer dan twee jaar, van Duitsland naar zijn huidige thuis in Frankrijk, waarbij de belangrijke fases van zijn vijf decennia omspannende carrière worden belicht.

De film bevat dramatische heropvoeringen met twee acteurs – Wenders’ jonge neef Anton Wenders en Kiefer’s zoon van middelbare leeftijd Daniel Kiefer – die Kiefer op verschillende leeftijden vertolken, terwijl de oudere Kiefer zichzelf speelt.

Maar de kunst zelf is de ware ster van de film. Wenders laat de camera langzaam door de sculpturen en schilderijen van Kiefer bewegen, met bijzondere aandacht voor de gestapelde structuren, gipsen jurken en immense schilderijen. Een bijzonder portret en een unieke filmervaring.