L’Amant Double

Regie: François Ozon, Frankrijk, 107 MIN, Frans, 16+

Cast: Marine Vacth, Jérémie Renier, Jacqueline Bisset

CineDiner

Film en diner voor €25,-
Lees hier hoe het werkt. Koop een cinediner

CineDiner Kaarten

François Ozon (Swimming Pool) is terug met een sexy thriller over een ex-model (Marine Vacth) die verliefd wordt op een tweeling (twee keer Jérémie Renier).

Ex-model Chloe belandt – na buikpijn – op de stoel van psychiater Dr. Paul Meyer. De twee hebben een klik en in no time zijn ze verliefd en wonen ze samen. Maar is dat wel zo verstandig? Paul weet alles van Chloe, maar Chloe weet eigenlijk niets van Paul. Het gaat mis wanneer Chloe ontdekt dat Paul een verstoten tweelingbroer heeft die óók psychiater is. Stiekem gaat ze ook bij hem in therapie en begint ze een affaire.

Met L’amant double geeft François Ozon zijn eigen draai aan het boek Lives of the Twins van Rosamond Smith (het pseudoniem van auteur Joyce Carol Oates) uit 1987. In de hoofdrol castte hij Marine Vacth, met wie hij eerder Jeune & Jolie maakte. L’amant double ging in première op het filmfestival van Cannes.

De pers over L’Amant Double

  • ‘Met zijn nieuwste film levert Ozon seks, humor, visuele flair en een vleugje branie.’ De Volkskrant ★ ★ ★ ★
  • ‘Ozon gaat helemaal los op de heerlijk gekunstelde plot en stereotypen van dominantie en onderworpenheid.’ De Filmkrant ★ ★ ★ ★
  • ‘Tweelingen, waanzin en therapie zijn de belangrijkste ingredienten van Ozons opzettelijk trachy erotische thriller.’ Trouw ★ ★ ★ ★

Wekelijkse update van onze films & Specials?

Nieuwsbrief