Cine Art: Sunflowers

Regie: David Bickerstaff, , 85 MIN, Engels,

Cast: Jamie de Courcey

CineDiner Kaarten

De Zonnebloemen van Vincent Van Gogh behoren tot zijn beroemdste werken en behoren tot de meest iconische schilderijen ter wereld.

In een bijzondere tentoonstelling heeft het Van Gogh Museum een nieuwe en onthullende blik geworpen op de 5 openbare versies van Zonnebloemen in een vaas. En opnieuw opende het Van Gogh Museum exclusief de deuren voor Exhibition On Screen.

Ze zijn onmiddellijk herkenbaar, maar deze film gaat verder dan de oppervlakte en onderzoekt de vele vragen en mysteries waarmee deze werken zijn omringt. Wat probeerde Van Gogh met zijn werken te zeggen en hoe verschilt dat van versie tot versie? En welke geheimen vonden onderzoekers toen zij de werken analyseerden?

Alles wordt onthuld in deze fascinerende film, die van Amsterdam naar Tokio, Philadelphia, Londen en München reisde om alle vijf de werken in ongelooflijk high-definition detail te filmen.

English Synopsis

Vincent van Gogh’s Sunflowers are among his most famous works, and are some of the most iconic paintings in the world.

In an extraordinary exhibition, the Van Gogh Museum took a new and revealing look at the five publicly-owned versions of sunflowers in a vase. And once again, the Van Gogh museum opened its doors exclusively to Exhibition on Screen.