A Private War

Regie: Matthew Heineman, VS, 110 MIN, Engels, 16+

Cast: Rosamund Pike, Jamie Dornan, Tom Hollander, Stanley Tucci

vandaag ma 22 apr di 23 apr wo 24 apr vr 26 apr zo 28 apr ma 29 apr di 30 apr

CineDiner

Film en diner voor €26,50
Lees hier hoe het werkt. Koop een cinediner

A Private War is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Marie Colvin (1956-2012): één van de meest gevierde oorlogscorrespondenten in tijden.

Als verslaggever van The Sunday Times had Marie Colvin (Rosamund Pike) weinig op met de conventionele methoden van de journalistiek. Zij wilde niet veilig achter haar laptop zitten om een bericht te schrijven over een conflictgebied, duizenden kilometers verderop. Daarentegen drong ze totaal onbevreesd door tot de kern van gewapende conflicten, om de onderdrukten een stem te geven. Ze interviewde rebellenleiders en dictators en verloor het zicht aan één oog bij een granaataanval in Sri Lanka. Hierna begon ze een kenmerkend ooglapje te dragen.

De ellende waar ze mee geconfronteerd werd, liet diepe sporen na in haar persoonlijke leven. Ondanks de grote offers die haar werk vroeg, bleef ze haar missie volgen om het ware oorlogsleed te tonen. Samen met oorlogsfotograaf Paul Conroy (Jamie Dornan) begon ze aan de gevaarlijkste opdracht van haar leven in de belegerde Syrische stad Homs.

Rosamund Pike heeft in 2015 een Oscar gewonnen voor Beste Actrice in de film Gone Girl. Ook heeft zij een Golden Globe nominatie gekregen voor  A Private War.

De pers over A Private War

  • 'Rosamund Pike heeft zich Colvins raspende stem en haar hoekige motoriek tot in detail eigen gemaakt' de Volkskrant ★ ★ ★ ★
  • 'Oorlogsgeweld zonder sensatiezucht' NRC ★ ★ ★ ★