A Chiara

Regie: Jonas Carpignano, Italië, 121 MIN, Italiaans, 9+

Cast: Claudio Rotolo, Swami Rotolo, Grecia Rotolo

CineDiner Kaarten

Familie en vrienden van Claudio en Carmela komen samen om de achttiende verjaardag te vieren van hun oudste dochter Giulia.

Er is een gezonde rivaliteit op de dansvloer tussen de jarige en haar vijftienjarige zus Chiara. Op het vrolijke feest is de hechte familie in een uitstekend humeur. Maar alles verandert de volgende dag wanneer Claudio’s auto wordt opgeblazen en hij verdwijnt. De familie zwijgt, maar Chiara wil koste wat kost weten wat er is gebeurd. Wanneer ze geheimen begint te ontrafelen over de banden van haar vader met de maffia, wordt ze gedwongen te beslissen wat voor toekomst ze voor zichzelf wil.

Met het spannende Italiaanse familiedrama A Chiara geeft regisseur Jonas Carpignano een originele kijk op het maffia-genre door de ogen van een vijftienjarig meisje. De film is het laatste deel van Carpignano’s veelgeprezen Calabrië-trilogie en ging in première in de Quinzaine des Réalisateurs-selectie in Cannes, waar A Chiara de Europa Cinemas Label Award won.

English Synopsis

The Guerrasio family and friends gather to celebrate Claudio and Carmela’s oldest daughter’s 18th birthday.

There is a healthy rivalry between the birthday girl and her 15-year-old sister Chiara as they compete on the dancefloor. It is a happy occasion, and the close-knit family are on top form. However, everything changes the next day when the father disappears. Chiara, unconvinced by the cover story, starts to investigate. As she gets closer to the truth, she is forced to decide what kind of future she wants for herself.