7 Giorni (7 Days)

Regie: Rolando Colla, Italië, 96 MIN, Italiaans, Frans, 12+

Cast: Bruno Todeschini, Alessia Barela

CineDiner

Film en diner voor €25,-
Lees hier hoe het werkt. Koop een cinediner

CineDiner Kaarten

Een zonovergoten romantisch drama rondom een bruiloft op het Italiaanse eilandje Levanzo. De broer van de bruidegom, Ivan, heeft gezworen nooit meer van iemand te houden, maar valt als een blok voor de al getrouwde Chiara.

Ivan en Chiara ontmoeten elkaar op het Italiaanse eiland Levanzo, waar ze samen de bruiloft van Ivans broer en Chiara‘s beste vriendin moeten voorbereiden. Ondanks dat Ivan nog rondloopt met een gebroken hart en Chiara haar huwelijk niet op het spel wilt zetten, worden de twee stapelverliefd. Ze maken de afspraak om een paar dagen met elkaar op te trekken om daarna er de stekker uit te trekken. Wanneer de overige gasten voor de bruiloft arriveren moet het afgelopen zijn. Maar de liefde laat zich niet tegenhouden.

Regisseur Rolando Colla woont en werkt in Zürich en maakte in 2012 de bekroonde coming of age-film Summer Games. Over 7 Giorni (‘7 dagen’) zegt hij: ‘Ik wil een lans breken voor de liefde en laten zien hoe een die in slaap is gesukkeld weer zin in het leven kan krijgen.’ De film werd volledig op locatie opgenomen op Levanzo, een piepklein, authentiek eilandje aan de kust van Sicilië.

De pers over 7 Giorni (7 Days)

  • ‘Sensueel en prachtig gefilmd. Een liefdesbrief aan de liefde.’ The Hollywood Reporter
  • ‘Maakt het onverwachte geluk én de pijn van eindigheid geloofwaardig.’ VPRO Cinema

Wekelijkse update van onze films & Specials?

Nieuwsbrief